Ons leven met Bart Peeters

Eigenlijk zijn wij geen gezin van 6, maar van 7. Al is het moeilijk dat zevende lid te omschrijven. Hoort hij eerder bij de kinderen of is er veeleer sprake van een ménage à trois? Zijn taak varieert, afhankelijk van de stemming hier in huis, of beter in de auto.

Net als mijn kinderen zorgt hij voor momenten van puur geluk en uitbundig plezier. Of  ontroert hij mij tot in het diepste van mijn hart. Evenzeer zijn er momenten dat het genoeg geweest is, dat ik het liefst van al mijn wagen bruusk aan de kant van de weg zet om hem eruit te gooien … met al zijn drukte en lawaai.

Net als mijn man zorgt hij voor rust, momenten van romantisch mijmeren en stilstaan bij ons groot en klein geluk van alledag . Net als mijn man is hij er als ik hem nodig heb. Maar even goed haalt hij soms het bloed vanonder mijn nagels onderuit en werkt hij eindeloos op mijn zenuwen. Niemand is tenslotte perfect …

Hoewel hij het zelf niet weet, delen we een leven samen. Hij zorgt voor de soundtrack van ons gezinsleven, of toch een deel ervan. We kennen hem door en door. We kunnen ondertussen zijn gedachten lezen en weten perfect wat hij gaat zeggen. We voelen het feilloos aan wanneer zijn stemming zal omslaan van  pretentieloze spielerei in bittere ernst.

Elk liedje van hem draagt een herinnering, elke intro neemt ons mee naar een tijdje terug, toen we net vertrokken waren naar onze persoonlijke hemel op aarde en nog een helse rit van 7 uur voor de boeg hadden. Of toen we op weg waren naar de dierentuin en de sfeer gespannen was, tot we zijn hulp inriepen en iedereen in een mum van tijd met een brede lach op het gezicht zijn wijze woorden meebrulde. Elk refrein voert ons in gedachten naar ons eigen paradijs op aarde, naar een plek waar we als gezin alleen maar gelukkig zijn, elkaar onbeschrijflijk graag zien en niet anders dan dankbaar kunnen zijn om al wat we hebben.

BartPeeters_3778

 

 

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Samaja schreef:

  Zo mooi gezegd :-).

  Like

 2. Eilish schreef:

  Volgens mij wordt die man met nog meer gezinnen gedeeld.
  Mooi dit!!

  Like

 3. Er is een moment geweest dat ik Bart niet kon horen of zien. Hij was de persoon die me zenuwachtig maakte met zijn programma’s en zijn liedjes. Maar zoals bij velen werd hij rijper met de jaren en is zijn toon milder geworden. Nu geniet ik van hem.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s